2010. június 15., kedd

Sport szelet


Nagyon szeretjük, meg mindenki aki kóstolta már, én különösen azért mert nagyon hamar készen van. Andris csak egyszerűen csokinak hívja, mert úgy is néz ki.
Szóval, kell hozzá fél kiló darált háztartási keksz-ezt így lehet kapni nagyobb boltokban-, aztán 25 dkg olvasztott margarin vagy vaj, 25 dkg porcukor, 2 dl langyos tej, rum aroma és 3 evőkanál jobbfajta kakaópor. Ezt mind jól összekeverjük, belenyomkodjuk egy nagyobb szögletes jénaiba, vagy egy nagy tepsibe-ahhoz dupla adag kell-, és berakjuk a hűtőbe.Amikor már megkeményedett csinálunk rá csokimázt. Az én csokimáz receptem a következő: 10 dkg. cukor, 10 dkg vaj, 2 evőkanál kakaópor és 1 evőkanál tej. Ezt összemelegítjük rá a tetejére és kész.Használhatunk hozzá bármilyen készen kapható mázt is, azzal is nagyon finom.
Ha kihűlt felszeleteljük, ami elég nehéz művelet, ilyenkor segíthetnek családunk férfitagjai is, bár ez elég kockázatos, ilyenkor kapásból elfogy belőle egy csomó!

4 megjegyzés:

Judit írta...

ez is jol hangzik... :)

H. Mária írta...

Ezt a sportszeletet mi se tudjuk megunni.:) Nagyon gyorsan készen van, de a férfiakat nem szabad a közelébe engedni! :) Itt is egyszerre több kéz is segítségemre siet, mikor készítem.:)De ez majdnem minden sütinknél így van.:)
Próbálja ki mindenki ezt a finomságot.:)

Dóra írta...

Elmentettem a receptet. Hétvégén mindenképp kipróbálom.

A levelet meg várom akkor, mert tényleg nem kaptam meg anno. Lehet, hogy inkább a gmail-es címemre érdemes írnod, mert a freemail sokat szaraxik. sneszalay@gmail.com

Névtelen írta...

A napokban kipróbálom. :)