2012. március 11., vasárnap

Barbie torta és a buli

Muszáj volt nekem is megcsinálni ezt a tortát. Rengeteget láttam már ilyet, az ötlet nem az enyém. Ez volt Kata álma. A képeke nem lettek tökéletesek, de remélem azért így is élvezhetőek és hasznosak. Késő este volt már, ilyenkor fény pedig alig van.

Sütöttem két kuglófot, egy kicsit és egy nagyot, ezt helyettesíteni lehet sima kerek tortaformákkal is, akkor ki kell szúrni a közepét mondjuk egy pogácsa szaggatóval. A formákat keresztben felvágtam, több réteget kellett volna csinálnom, de a krém kicsit kevésre sikeredett,így csak három-három részbe vágtam el.

Sorba bekentem a rétegeket csokis krémmel, majd az egészet bevontam a maradékkal.


A marcipánt kerek formára nyújtottam porcukorral, majd a közepét kiszúrtam.

A Barbie szoknyáját betekertem folpackba, hogy később ne legyen csokis.

A kinyújtott marcipánnal bevontam a tortát, a fölösleges bőségből redőket készítettem, de ez igazából magától képződött. Aztán a szoknyarész aljából levágtam a fölösleget.

A kék marcipánból egy kisebb kört csináltam, majd az elejét kicsit visszahajtottam, majd fehérből megcsináltam a derékrészt és a masnit.

A szoknyát készen kapható cukorvirágokkal és gyöngyökkel díszítettem, és már készen is voltam. Az az igazság, hogy egyáltalán nem volt nehéz megcsinálni, így minden lányos anyukát csak biztatni tudok!:-)

A bulira nagyon készültünk, kitaláltam nagyjából a feladatokat.Az egyik feladat az volt, hogy ki tud többet Katáról. Rengeteg kérdést tettem fel, többek között, hogy hány testvére van, milyen különórákra jár, mi a kedvenc étele...stb. A jó válaszokért kártyákat osztottam, amit belehetett váltani kicsi ajándékokra.Persze mindenki kapott, erre nagyon vigyáztam.

Ezután kimentünk a kertbe. Előszedtem Balu régi kerti társasát amit még én csináltam. Itt egy nagy dobókockával dobtak a gyerekek, és úgy lépegettek a start felé. A lapokon időnként volt egy jelecske, ami különböző feladatokat takart, ezzel is elég sok idő elment.
Ezután kincskereső játékot játszottunk. Még délelőtt elrejtettünk a kertbe színes papírszíveket, mindegyikre ráírtuk valakinek a nevét. Itt én rajzoltam meg a szíveket, Kata vágta ki és írta a neveket. Ezeket kellett megkeresni, majd ezeket is betudták váltani apró ajándékokra.


Miután bejöttünk készen is lett a pizza, ezt találtuk ki uzsonnára.

A pizza után tortáztunk, nagy volt a melepi, a gyerekeknek nagyon tetszett, főleg, hogy Zsombit és fiamat Andrist kivéve, szinte csak lányok voltak.


Az ajándékosztást is játékosan oldottuk meg, Kata szemét bekötöttük, így egyenként ki kellett találnia kitől kapja az ajándékot.
Ezen kívül volt még tánc , és kifestettem az arcukat is. Összességében jól sikerült, a házat sem fordították fel, és szerintem jól érezték magukat, szép emlék lesz.

3 megjegyzés:

Kati from Kati's Quilting írta...

Nagyon jól sikerült a tortád, gratulálok hozzá! Gondolom a kislányodnak leesett az álla, amikor meglátta :)

Nóra írta...

A fotókon a többi kislányt látva, úgy látom, a többieknek is leesett az álla és vágyakozva nézik a barbi-tortát. :-)

Timici írta...

szuper nap lehetett :) a torta nagyon jól néz ki:)
Isten éltesse Katát utólag is!