2011. április 27., szerda

Húsvét Székelyföldön

Régen nem írtam már. Leginkább azért mert rengeteg lett a munkám. Ennek egyébként nagyon örülök, és pláne annak, hogy ennyien szeretitek a táskáimat. Nem könnyű összeegyeztetni a munkámat a családommal, bár nagyon igyekszem és rengeteg segítséget kapok, mégis még mindenkinek meg kell szokni az új felállást,elvégre több mint 6 éve csak nekik éltem, bár ez terveim szerint így is marad amennyire lehet.

A Húsvétot Székelyföldön töltöttük, Aki már járt ott tudja mennyire különleges hely. Alig találkoztam ennél nyíltszívűbb, kedvesebb és bölcsebb embereknél. Nagyon sokat lehet tőlük tanulni. A természetszeretetüket, azt, hogy egymást mennyire tisztelik, azt, hogy a hagyományaikat mennyire ápolják és őrzik.
Szóval hatalmas élmény volt nekünk is, és a gyerekeinknek is bepillantani az életükbe, részt venni az húsvéti szokásaikban. Azon kívül rengeteget kirándultunk is a környéken, jártunk a Szent Anna tónál, Parajdon, Szovátán, Gyilkos tónál. Sétáltunk a hegyekben, szedtünk hóvirágot Nyergestetőn, voltunk a Békás szorosban, ültünk szekéren, etettünk lovakat és bocikat,jókat ettünk, és persze pálinkát is ittunk. A gyerekek meg nagyon jó fejek voltak, még a hosszú utat is jól bírták ami odáig vezet, bár megjegyzem megéri, és ez az egyetlen ami negatívum a dologban.
Rengeteget fényképeztem.
Aki kíváncsi a képeimre megnézheti: itt




1 megjegyzés:

erzsó írta...

A "bakancslistámon" előkelő helyet foglal el Erdély...de annak is tudok örülni, amikor Valakik így feltöltődve jönek onnan meg :-)